Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Среща в Бургас" с музиката на Георги Милтиядов

Плевенската филхармония кани публиката на Бургас на 29 юли в Спортната зала на града, където ще има концерт-спектакъл с музиката на Георги Милтиядов.

Спектакълът "Среща в Бургас" включва имената на изпълнителите: Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Цветан Недялков, Невена Пейкова, Квартет "Белканто" и др. Режисьор е Христо Симеонов.

Маестро Георги Милтиядов е един от най-търсените млади диригенти у нас. 25-годишен, той е щатен диригент и пианист на Плевенската филхармония, а като гост дирижира повечето симфонични и оперни състави в страната. Занимава се с музика от 4-годишен. На 10 получава Голямата награда за постижения в област "Изкуства“ на Фондация "Димитър Бербатов“. Завършва Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров“ - Бургас с пиано при Ирина Иванова и Рада Чомакова, после продължава обучението си в НМА "Проф. Панчо Владигеров“ - София със специалност оперно-симфонично дирижиране. За първи път застава пред симфоничен оркестър още 14-годишен.

Георги Милтиядов бе обявен за новия "Млад музикант на годината" по волята на слушателите на ”Алегро виваче” на церемония в Първо студио на БНР в края на май тази година.

Чуйте разговор на Димитрина Кюркчиева с него в “Артефир”.

Снимка – "Среща в Бургас", Георги Милтиядов
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени