Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски записа още една голова фиеста

Снимка: БТА

Левски победи Ботев (Враца) с 4:0 в мач от втория кръг на Първа лига, като с втория си убедителен успех в първенството е на първо място с отлична голова разлика. Това беше втори пореден резултатен двубой на сините, след 6:1 над Локомотив София преди седмица.

Преди срещата мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков награди любимеца на феновете Уелтън, който бе на трибуните да подкрепя "сините". Марин Петков пък получи награда за най-добър млад футболист.

Станислав Генчев бе направил само една промяна в състава на Левски от първия мач, като на вратата на мястото на контузения Матей Маркович започна Пламен Андреев. 

В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката във вратата на Левски, но страничният съдия Станимир Трифонов вдигна флага за засада, а при разглеждането със системата за видео асистенция на реферите, се потвърди, че Даниел Генов е бил в нередовно положение в основата на атаката.

В 41-вата минута натискът на Левски най-после даде резултат. Евертон Бала проби отляво и навлезе към навътре към терена, като стреля силно и вкара топката зад гърба на вратаря Федерико Бариос. Крилото имаше късмет, защото се получи рикошет и топката заблуди вратаря. 

През второто полувреме треньорът на "сините" Генчев направи двойна смяна, като пусна на терена Асими Фадига и Мустафа Сангаре на местата на Евертон Бала и Марин Петков.  

В 66-ата минута Ел Джемили проби отляво и центрира, двама защитници на Ботев не успяха да изчистят добре топката заради пресата на Сангаре и Асими Фадига от въздуха направи 2:0. Междувременно Пламен Андреев спаси два удара на Кондраков и Браян Переа.

В 79-ата минута Ел Джемили открадна топката от защитата на Ботев и с фалцов удар в долния ляв ъгъл на вратата на Бариос направи преднината на "сините" класическа - 3:0. 

В последната минута на добавеното време Алдаир подаде на Асими Фадига, който се завъртя около тялото си, освобождавайки се от защитник и с удар с левия крак прати топката в левия ъгъл на вратата на гостите - 4:0. 



По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна