Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МФ: Твърденията на Джевдет Чакъров за "задкулисни политически договорки" са манипулативни

Автор:
Людмила Петкова, министър на финансите
Снимка: БГНЕС

Към момента при министъра на финансите не е постъпило писмо от народни представители от ДПС с въпрос дали е имало организирана среща с НАП и антикорупционната комисия. Това се казва в позиция на служебния вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова.

В петък съпредседателя на движението Джевдет Чакъров, който беше изключен от парламентарната група на партията, се оплака от оказван натиск върху народни представители от ДПС и обяви, че е изпратил такова писмо до финансовия министър.

В позицията министър Петкова определя като манипулативни твърденията на Джевдет Чакъров за участие в "задкулисни политически договорки", както и за политическа зависимост на институциите.

Според финансовия министър представената невярна информация уронва престижа на държавните институции, както и на страната като цяло.

"С недоказаните си твърдения г-н Чакъров създава усещане в обществеността за неспазване на законите на страната, за незачитане независимостта на институциите и използването им за разчистване на политически сметки, което освен, че не е вярно, руши доверието на обществото в институциите", се посочва в позицията на финансовият министър.

Подобна позиция изразиха по-рано и от Националната агенция за приходите.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени