Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Симитли

Протест под надслов „Долу ръцете от домовете на честните хора!“ се проведе  днес пред сградата на Общината в Симитли.

 Десетки хора, сред които общински съветници и представители на партия "Величие",  се обявиха против действията на общинската администрация и в частност на кмета Апостол Апостолов.

С освирквания и скандирания “Оставка” протестиращите обвиниха кмета на Симитли Апостол Апостолов в опит за натиска срещу хора, които са негови политически опоненти. По думите им това ставало чрез схемата на общинската администрация „къща на каишка“. ‍т.е умишлено или заради липса на компетенции, в Симитли всяка една къща е допусната „да направи грешка“ с узаконяването си, а след това собствениците са длъжници на кмета. Такъв бил случая с общинската съветничка Вера Качулска. Тя признава, че навремето започнала да строи къща без да има разрешение за единия от етажите, но по думите й, тогава представители на общината трябвало да й кажат, че допуска грешка.

Кметът Апостол Апостолов отхвърли обвиненията и ги определи като политически. По думите му 70 са незаконните къщи в общината, като всяко семейство търси законни варианти за узаконяването им и никой от тях с изключение на съветничката Вера Качулска няма претенции към кмета.

Проверката на къщите е и по искане на прокуратурата, уточни Апостолов и допълни, че освен незаконна, къщата на съветничката Качулска е и опасна, тъй като незаконния етаж е приземния, а той не е построен според строителните изисквания


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени