Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС заседава извънредно заради смяната на ръководствата на 6 общински дружества

Снимка: Ани Петрова

Столичният общински съвет ще заседава извънредно с единствена точка искането на кмета Васил Терзиев да се преразгледа решението за смяна на ръководствата на шест ключови общински дружества. Докладът по темата беше приет миналия месец и е от Карлос Контрера, Севделина Петрова, Красимир Гълъбов.

На 9 юли СОС прие доклад относно обявяване на публичен избор за членове на Съвети на директори и Надзорни съвети на общинските търговски дружества, Център за градска мобилност, Столичен електротранспорт, Столичен автостранспорт, Метрополитен, Топлофикация-София и Софинвест, които бяха внесени от общинските съветници Карлос Контрера от ВМРО и независимите Севделина Петрова и Красимир Гълъбов.

Докладът бе приет с гласовете на групите на ГЕРБ-СДС, БСП, "Има такъв народ", Благовест Георгиев, който стана независим, след като бе изключен от групата на ПП-ДБ/"Спаси София", Карлос Контрера от ВМРО и двамата независими съветници Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, които пък бяха изключени от "Възраждане".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна