Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пеевски с нови обвинения за зависимости на президента

Делян Пеевски
Снимка: БТА

Пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ДПС Делян Пеевски излезе с нови обвинения за зависимости на президента Румен Радев.

"Колко кафета има Радев с главния прокурор. Айде, стига вече, всички маски да паднат. Аз ще стигна до края, господин Радев, цялата истина за вас ще излезе, господин Кеш. Ами може да проверите още колко назначения има и за енергетиката, и всички още министерства на касиера Копринков, Николай Копринков, главният касиер на мистър Кеш. Българският президент е в пълна зависимост от един селски кръчмар от Труд, пълна зависимост".

Пеевски отново настоя третият мандат да бъде върнат неизпълнен, като заговори за своя собствена кампания, която ще води в предсрочния вот:

"Да връщат мандата и да вървим на избори. Стига това шоу, шоуто трябва да свърши, разиграват българския народ. Моята кампания ще бъде развенчаване на целия политически модел. Хората трябва да видят истината и да получат ново начало".

Вчера Пеевски заяви, че президентът Румен Радев разцепва ДПС и кадрува в Народното събрание, опитвайки да постигне смяна на председателя Рая Назарян.

В отговор държавният глава заяви, че не се меси във вътрешните дела на нито една политическа партия:

"Явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а се вижда, че не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна