Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 2 до 7 август Боровец е домакин на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев"

Българското национално радио е партньор на фестивала

Снимка: БТА

За трета поредна година Боровец е домакин на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". От 2 до 7 август, най-старият планински курорт на Балканския полуостров – Чамкория събира на едно място любими български и чуждестранни джаз изпълнители.

Тази вечер фестивала ще бъде открит от Биг бенда на БНР, със солисти Васил Петров и Валерия Стоянова. На сцената ще се качат и Кюбитбит от Индонезия, и Лина от Португалия.

Генералният директор на БНР Милен Митев.

Българското национално радио е партньор на Международния фестивал.

"Вярвам, че българската аудитория има нужда от повече качествена музика във всякакви жанрове. Радвам се, че има хора, които продължават да организират такива фестивали, които стават устойчиви във времето. Този конкретно фестивал е сравнително отскоро, но се надявам и той да се нареди в традиционния календар на летните събития в страната", каза пред Радио София генералният директор на БНР Милен Митев.

Той добави, че общественото радио дава възможност на аудиторията да избира между повече различни музикални жанрове, не само тези, които са най-популярни и най-печеливши от търговска гледна точка.

"Жанрове като джаз, класика не винаги са търговски най-печелившите, поради което не толкова много хора се насочват към тях. Тази музика безспорно има своето място и трябва да достига до аудиторията", посочи Милен Митев.

По думите му, джазът е музика, която до голяма степен изразява свободата.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени