Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Джаз до морето" в Езерец, където природа и музика се сливат в едно

Входът за събитието е свободен

| Репортаж
Снимка: радио Варна

За шеста поредна година тази събота - 10.08, в село Езерец ще се проведе традиционният фестивал на джаз музиката, известен под името "Джезерец". Музикалното събитие се организира от пианистката Павлета Проданова, чието вдъхновение е съчетанието на прекрасна музика и уникална дива природа по Северното Черноморие. "Джаз до морето" ще зарадва любителите на този вид музика с участието на познати имена и техните изпълнения на китара, пиано, тромбон, саксофон, барабани и други. Входът за събитието е свободен.

Село Езерец е една от най-северните точки на Българското Черноморие. По-голямата част от природата там е защитена, затова и макар до морето, мястото не е презастроено, липсват традиционните хотелски комплекси, а туристите имат възможността да си починат от цялата суета на големите курорти, шума на много хора и заведения, и да се насладят на тишината, спокойствието и изумрудения цвят на водата, до която се стига по широка плажна ивица със ситен пясък.

Мястото е изключително приятно за подобни музикални фестивали, категорична е Павлета Проданова, организатор и арт директор на "Джаз до морето".

"Звездите при нас са най-ниско. Невероятно е като усещане. Природата и музиката се сливат в едно цяло". 

На сцената в село Езерец ще се качат музиканти на световно ниво, споделя Проданова. Тя допълва, че организацията действително не е лесна заради отдалечеността на мястото, но пък доверието към фестивала се засилва с всяка година.

"Очакваме една невероятна музика – смес от най-различни видове джаз. Ще бъде прекрасно!

Музикантите буквално хвърчат от участие на участие през този период. Но винаги спирката е Езерец. Атмосферата е различна. При нас хората са на поляната. Повечето са седнали върху бали. Правим интересна аранжировка. Получава се много топло и приятно".

За децата на следващия ден - 11 август, неделя, от 11.00 часа в Зеления образователен център в Шабла се организират "Срещи с Джаза за деца". Водещ е Радослав Славчев.

Началният час на "Джаз до морето" на поляната в село Езерец е 20.00 часа. Там ще има разположен и Арт базар с произведения на местни творци.

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени