Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията разследва инцидента в Кърджали, няма привлечени обвиняеми

По непотвърдена информация са задържани собственикът на салона и двама управители

Чуй новината! Чуй новината:

Трима души са задържани за срок от 24 часа във връзка с вчерашния инцидент, при който 20 души бяха ранени след срутване на таван на сватбен салон в Кърджали. Задържаните са мъже на 52 и 57 години, и жена на 46 г., като по непотвърдена информация това са собственикът на салона и двама управители.

Полицейските огледи в сватбения салон продължиха до късно снощи. Тепърва ще стане ясно защо окаченият таван на помещението се е срутил, но според първи констатации от проверките покривът на сградата е компрометиран. В полицията вече започна разследване на инцидента. При него пострадаха над 20 души, които след направения медицински преглед са освободени за домашно лечение.

"Транспортирани са 7 човека на възраст между 20 и 80 г. с травми на глава и тяло, но за щастие леки травми", каза директорът на Спешния център доктор Атанас Митков. Под лекарско наблюдение в болницата остават възрастна жена и две деца на 10 и 14 години. 

От прокуратурата съобщиха, че по случая ще бъдат назначени експертизи и към момента няма привлечени обвиняеми.

Инспекцията по труда в Кърджали също започна своя проверка.

"Осигуряването на безопасните условия на труд – на работещите и на пребиваващите, това също е обект на контрол, който тепърва предстои да бъде осъществен от нас", каза директорът Катя Филипова, която на този етап не знае има ли сред пострадалите хора от персонала на сватбения салон.

Според представители на РДНСК обектът не е в техния списък за контрол, защото е по-ниска строителна категория и попада в компетенциите на Общината.

Инцидентът стана вчера в около 19:30 по време на сватбено тържество край града. По първоначални данни – отлепил се гипсокартонен таван е паднал върху празнуващите.

"Изведнъж таванът започна да пропада. Добре, че се метнахме зад салона. Ако бяхме излезли на входа, може би щяхме да сме пострадали", разказа пред БНР Орхан Тахир - музикант в сватбения оркестър на тържеството.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна