Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи митинг на Камала Харис и Тим Уолц

Камала Харис и Тим Уолц на митинг във Филаделфия, 6 август 2024 г.
Снимка: БТА

На митинг във Филаделфия кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис представи своя кандидат-вицепрезидент и губернатор на щата Минесота Тим Уолц.

Митингът, който се проведе в залата на местен университет пред публика, наброяваща според медиите около 10 000 души, беше първата съвместна изява на кандидатпрезидентската двойка на Демократическата партия. 60-годишният Уолц е втори мандат губернатор на Минесота, и според анализатори Харис разчита на него, за да засили позициите си в щатите в Средния Запад, някои от които са критични за изхода от изборите. Камала Харис определи кандидатпрезидентската си кампания не просто като борба срещу опонента ѝ от Републиканската партия Доналд Тръмп, а като борба за бъдещето. Тя обясни решението си да избере Том Уолц като свой партньор в надпреварата през ноември така:

"От деня, в който обявих своята кандидатура, реших да открия партньор, който може да помогне да изградим това по-добро бъдеще. Лидер, който ще работи за обединението на нацията и ще ни тласка напред, такъв, който се бори за средната класа и патриот, който като мен вярва в невероятната перспектива на Америка. Така че, Пенсилвания, аз съм тук, защото намерих този лидер."

Пред събралите се поддръжници на демократите Харис обаче подчерта, че двамата трябва да се борят, за да победят през ноември, тъй като по думите ѝ "ние сме изоставащите в тази надпревара". Тя посочи, че двамата с Том Уолц може да идват от различни краища на страната, но вярват в едни и същи ценности. За ценности говори и самият Уолц, който каза:

"Научих изкуството на компромиса, без да правя компромис със своите ценности. Това са ценности, които научих още в семейната ферма, които по-късно опитах да предам на студентите си. Отнесох ги със себе си в Конгреса и в Капитолия, а сега с вицепрезидента Харис се кандидатираме, за да пренесем тези ценности в Белия дом".

Както се очакваше бившият губернатор на Минесота отправи критики към Доналд Тръмп, заявявайки, че според него той не знае как да служи на другите, тъй като е прекалено зает със себе си. Тим Уолц допълни, че няма търпение да излезе на дебат с кандидат-вицепрезидента на републиканците Джей Ди Ванс. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени