Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотел се срути частично в Западна Германия, най-малко един човек е загинал

Кран е разположен до частично срутилия се хотел.
Снимка: Ройтерс

Хотел в германския град Крьов на река Мозел се срути тази нощ и затрупа хора в сградата. Девет души бяха блокирани под развалините, един от тях е загинал.

Часове наред спасителите не можеха да влязат в хотела поради опасност от срутване. Рано тази сутрин те успяха да извадят четирима души, сред които двегодишно дете. Други хора все още са блокирани в сградата, като някои от тях са със сериозни наранявания. Службите за спешна помощ са в контакт с някои от затрупаните хора от рано сутринта. С двама от тях не е установен контакт.

По данни на полицията по време на инцидента в сградата е имало 14 души. Петима от тях са успели да избягат от сградата невредими.

Поради естеството на щетите това е изключително сложна операция, тъй като в сградата могат да влязат само спасителните служби с най-голяма предпазливост. Около 250 пожарникари, парамедици, полицаи са на място. Те включват и специални сили, екипи със спасителни кучета и безпилотни летателни апарати.

Сградата от XVII в. е напълно ремонтирана през 80-те години на миналия век и е разширена с един етаж. Долният етаж е бил с исторически тавани. Спешните служби се подпомагат и от строителни инженери, заяви ръководителят на операциите Йорг Теуш.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени