Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 600 нарушения на пътя в Монтанско през юли

Снимка: Любо Андреев

3 600 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в област Монтана през юли. Над 2000 от тях са за превишена скорост.

През месеца всеки ден е имало специализирани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата

Почти всяко второ нарушение, констатирано от пътните полицаи в област Монтана през юли, е за превишена скорост.

Тенденцията от предишните месеци се запазва и шофьорите продължават да карат със скорост над позволената. Екипите на Пътна полиция са установили 3 600 нарушения на Закона за движение по пътищата през юли, като са издали 2 047 електронни фиша за превишена скорост, а за други нарушения на ЗДвП са съставени 379 акта и са наложени 1 117 глоби с фиш.

През юли на територията на региона са станали 76 пътно-транспортните произшествия, от които 25 тежки. Загинали са двама души, а 44 са ранени.

В сравнение с юли на предходната година, ПТП-тата са били с едно повече, тежките катастрофи с 19 повече, а жертвите на пътя с една по-малко.

Установените неправоспособни водачи са 22, седналите зад волана след употреба на алкохол са били 16, а употребилите наркотични вещества шофьори са 7.

През миналия месец на територията на област Монтана са проведени 36 специализирани полицейски операции за безопасност на движение по пътищата.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени