Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джаз влак създава допълнителни емоции по време на фестивала в Банско

Кметът на Банско Стойчо Баненски и Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала
Снимка: Община Банско

Известният джаз фестивал в Банско не може да бъде описан, той трябва да бъде преживян. И тази година, събитието предлага освен музика на световно ниво, така и различни забавления, каза пред Радио София Илияна Щерева - Иванова - директор на Джаз фестивала в Банско.

„Имаме влакче с две ретро вагончета, които са извън композицията на редовната линия между Добринище и Септември. От началото на 20 век са, абсолютно съхранени. От наша страна имаше организирано изпълнение на двама млади музиканти, които създадоха атмосфера в тези две вагончета. Гледки, хубава музика, силни преживявания, препоръчвам горещо“, каза Илияна Щерева – Иванова.

Джаз влакът тръгва в 9.00 часа от Добринище и пътува до Якоруда. Ще изпълнява курсове всеки ден до края на фестивала.

Директорът на Джаз фестивала в Банско сподели още, че събитието е създадено, за да привлича туристи в курорта и през лятото.

„Ние, като асоциация, ходим на всички туристически изложения и на нашите щандове представяме фестивалите и фестивалния туризъм в България. Проблемът да доведем туристи от света в България е устойчивостта и прогнозирането на фестивалите, защото всички правят програмите си и планират поне една година предварително, а ние не можем да кажем. Джаз фестивалът в Банско е едно изключение, защото на закриването ще обявим датите за следващата година, но повечето фестивали ги обявяват много късно“, добави Илияна Щерева – Иванова.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени