Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награди за предприемачество: Кои са новите герои на България?

| обновено на 08.08.24 в 10:34

Българската предприемаческа асоциация организира първото издание на "Hall of Fame - Зала на славата на българските предприемачи" на 11 ноември тази година.

Целта на събитието е всяка година да отличава човек от екосистемата на стартъпите на база успеха, който е постигнал, и влиянието, което има за развитието на предприемаческата среда и страната ни, посочват от BESCO.

Събитието ще се състои на голямата сцена на Народния театър, правейки символична връзка между мястото, свързано исторически с културата и ценностите ни през последните 130 години, и хората, които са пример за нови ценности и които гледат напред към бъдещето.

От 29 юли до 11 август всеки член и последовател на BESCO има възможност да назове името на този, който вярва, че заслужава да бъде номиниран. Критериите, по които ще бъде отличена първата личност в "Зала на славата", са да е помогнала за развитието на предприемаческата екосистема в период от над 10 години, да има безспорно добра репутация, да не бъде активна политическа личност към момента на номинация, и да не е член на Управителния съвет на BESCO.

Добромир Иванов, изпълнителен директор на BESCO, в ефира на "Нашият ден", изрази гордостта си от успешните български предприемачи от края на XIX и началото на XX век, като Христо и Евлоги Георгиеви, които са емблематични фигури. Той отбеляза също, че те не са единствените, които са допринесли за изграждането на страната ни чрез построяване на болници, училища и читалища, и са запомнени именно с това, което са дали на обществото.

Иванов подчерта още, че в България и днес има много такива хора, които измерват успеха си не само в изкарването на пари, но и в приноса си към обществото. Според него днес е възможно да останеш да живееш в България и с труда си да станеш глобално успешен, водейки нормален живот и помагайки на другите. Иванов посочи, че целта на събитието "Hall of Fame - Зала на славата на българските предприемачи" е да покаже тези примери и ценностите, които стоят зад тях.

В следващия етап на гласуване ще преминат топ 10 личности, получили най-голям брой номинации. От 19 до 31 август ще протече гласуване, в което журито, съставено от над 100 покровители на BESCO, ще избере победителя.

Чуйте разговора в звуковия файл. 


По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна