Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп готов за тв дебат с Камала Харис

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Бившият президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се съгласи да вземе участие в дебат по телевизията с вицепрезидента и кандидат на демократите Камала Харис на 10-ти септември.

Съгласието на Доналд Тръмп да се яви на дебат с Камала Харис по телевизия ABC беше дадено по време на пресконференция в имението му Мар-а-Лаго, след срещата му с представители на големи медии. Пред репортерите той нападна Камала Харис с думите, че се изправя срещу кандидат, който "не е получил нито един глас за президент", явно визирайки, че не се е явявала на предварителни избори. Тръмп допълни, че президентът Байдън е имал "правото да се кандидатира" за нов мандат, но Демократическата партия го е "отнела" от него.

Първоначално Доналд Тръмп отказваше да се яви на дебат по считаната за близка до демократите телевизия ABC, цитирайки съдебното дело, което води срещу медията. Тръмп допълни, че е предложил още два дебата през септември– по телевизиите Фокс и NBC, но в последствие стана ясно, че засега Камала Харис е потвърдила само участието си в дебата по ABC, въпреки че по късно стана ясно, че е отворена за допълнителни медийни сблъсъци с Тръмп.

Запитан какво ще направи, ако Харис се съгласи само с дебата на ABC, Тръмп каза: "Не знам как ще стане това. Бихме искали да проведем три дебата".

Същевременно Камала Харис разговаря с репортери за първи път, откакто преди три седмици стана ясно, че тя ще е най-вероятният кандидат за президент на Демократическата партия.

В последните дни тя беше подложена на ожесточени критики от републиканците, че избягва изяви по медиите и не е направила официална пресконференция или широкообхватно интервю. 

"Говорих с екипа си. Искам да имаме насрочено интервю преди края на месеца", каза Харис.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна