Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите реакции на акцията срещу Гайтански

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира акцията срещу Гайтански с думите, че всяко подобно действие може да бъде нарочено за политическа поръчка: 

"Който каквото и да направи в тези служби - и МВР, и Прокуратура, и Следствие, може веднага да бъде обвинен, че е политическа поръчка. Сега отново сме в избори. Когато излизаме ваканция, парламента, или когато излизаме в предизборна кампания, вече в България може би трябва да излизат всички във ваканция - прокурори, съдии, и да чакат да видят какво ще стане след това, за да не ги обвинят в политическа поръчка".

От парламентарната група на БСП казаха, че не са запознати с причините за акцията в имотите на Румен Гайтански.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов определи като странни действията на Прокуратурата, свързани с акцията в имоти на бизнесмена Румен Гайтански: 

"Странно защо Прокуратурата в момента се задейства за лице, което според медиите, е свързано с Доган, тоест Прокуратурата удря Доган, което означава, че Пеевски, който е собственикът на Прокуратурата, удря прекия си съперник, което означава, че Прокуратурата в момента се използва като бухалка в ръцете на Пеевски".

От парламентарната група на БСП заявиха, че не са запознати с причините за акцията.
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени