Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овладян е пожарът край Сливен, полицията издирва единия от извършителите

Пожарът над Сливен е локализиран и овладян. Това обяви тази сутрин областния управител Чавдар Божурски пред БНР. Днес стана ясно, че единият от извършителите все още се издирва от полицията, въпреки, че снощи бе обявено, че са задържани две лица. Огънят възниква вчера около 13.00 часа над сливенския квартал „Комлука", след като двама криминално проявени мъже палят кабели, за да извлекат от тях цветни метали.
 
Пожарът е овладян още снощи към 20.00 часа след намесата на хеликоптера на ВВС и усилената работа на терен на пожарникари, полицаи, военни и доброволци. Днес екипи на пожарната и горски ще следят да не се разпалят тлеещите огнища на места, каза Божурски:

"Ситуацията е следната – снощи в 20 часа приключиха действията на терен, пожарът е локализиран и овладян. Останаха четири екипа, които да контролират ситуацията, а днес горските служители ще извършат профилактика на терена".

Полицията издирва втория участник в палежа – 27 годишен  криминално проявен мъж. Старши комисар Димитър Величков обобщи работата на полицията по случая:

"Второто лице, което е било, както казах преди са две криминално проявени лица. Лицата са на 27 и 21 години. Едно от тях се укрива, което е обявено за общодържавно издирване в момента и се правят всички усилия да бъде открито. Говорено е с близки и познати да се предаде тъй като няма смисъл да продължава да се укрива, утежнява ситуацията".

Днес изтича 24-часовото задържане на първия заловен за палежа. Очаква се прокуратурата да поиска 72-часово задържане:

"За момента лицето е задържано за 24 часа. Днес материалите ще бъдат докладвани по образуваното досъдебно производство на наблюдаващия прокурор, където вече може да се поиска 72 часа мярка за отклонение, впоследствие и постоянна. Вече зависи от това, което прецени наблюдаващия прокурор".

Няма опасност за хората и къщите в близост до вчерашното огнище на пожара, стана ясно още днес.

По публикацията работи: Деян Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна