Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф сдаде рано титлата в Синсинати

Коко Гоф
Снимка: БТА

Защитаващата титлата си Коко Гоф отпадна от турнира по тенис за жени в Синсинати, след като отстъпи на Юлия Путинцева с 4:6, 6:2, 4:6 в мач от втория кръг. Поставената под номер 2 американка загуби след час и 55 минути на корта. 

Гоф, на 19 години, стана най-младата шампионка в Синсинати през миналата година и няколко седмици по-късно спечели откритото първенство на САЩ. Този път обаче тя отпадна още в първия си мач, след като пропиля преднина от 4:2 в последния сет. 

Путинцева записа пробив в седмия гейм и изравни в осмия, а в следващия поведе с 5:4 след втория си пореден брейк. Тя взе преднина от 40:15 на собствен сервис в десетия гейм и взе още първия мачпойнт за окончателната победа. За нея това бе първа победа над Гоф от четири мача помежду им.

Путинцева, която надви лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек на "Уимбълдън", ще срещне испанката Паула Бадоса в третия кръг. 

Поставената под номер 4 Елена Рибакина също отпадна от турнира, след като отстъпи с 6:3, 6:7(3), 4:6 срещу Лейла Фернандес. Арина Сабаленка, трета в схемата, пък надви Елизабета Кочарето с 6:3, 6:4.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна