Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата: Спецакции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси

Снимка: БГНЕС


Серия от прокурорски и полицейски акции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси и обвързаности. Разкритията повдигнаха въпроси за финансовата стабилност на държавата и за функционирането на правораздавателните органи.

Антикорупционната комисия влезе в имоти на Румен Гайтански, с прякор Вълка, заради необезпечен и непогасен заем, отпуснат от ББР за 150 млн. лв.

Европейската прокуратура проверява държавния газопреносен оператор "Булгартрансгаз" за обществена поръчка на стойност около 615 млн. лв., а обвиненият за фалита на КТБ собственик на банката Цветан Василев, във видеовръзка от Белград, посочи като двигател на схемата Делян Пеевски.

Ден преди края на срока за изпълнението на мандата на служебното правителство "Грънчарова-Кожарева", след поредица от тайни срещи и разговори, няма информация събран ли е състав на кабинета. И вече стои въпросът ще има ли правителство, което да се събере около номинацията. Едва 4-рима са министрите приели покана - на финансите, на икономиката, на образованието и на земеделието - всичките от досегашното служебно правителство.

Заради безводието, в пика на горещините и на пожарите, 15% от българите са на воден режим. Проблемът е на път да се превърне в национален, заради безхаберието на държавата при управлението на водите, предупредиха експерти.

Бедстват десетки населени места на сух режим.

Ограничено беше водоподаването и за големи градове като Плевен и Ловеч. Проблеми с недостига на вода изпитват и във Варна.

Чуйте обзора на водещите теми от седмицата в страната в звуковия файл

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени