Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко е състоянието на 7 от пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол - Сливен

Снимка: БГНЕС

Четири деца и двама възрастни са с опасност за живота, след тежък пътен инцидент, станал тази нощ на пътя Ямбол- Сливен, в района на пътен възел Хаджидимитрово на автомагистрала „Тракия“. Челният сблъсък между лек автомобил и микробус причини смъртта на 49 – годишен мъж, в различни болници са 7 пострадали.

Сигналът за пътния инцидент е постъпил около 1,30 минути тази сутрин. На място е загинал водачът в лекия автомобил, девет са били пътниците в микробуса. По неофициална информация те са от сливенското село Твърдица. В ямболската болница са приети петима пострадали, като двама мъже след преглед са освободени, а жена е транспортирана до болница в Пловдив. В момента в Ямбол с опасност за живота остават 16- годишно момиче и 28 – годишна жена. В сливенската областна болница са четирима пациенти, претърпели операции, уточни д-р Бянкова:

"Единият, от които е пълнолетен, останалите са непълнолетни, като най- малката девойка е на 12 години. В тежко състояние са, всички са с опасност за живота, все още".

Тежкия инцидент е в процес на изясняване. Една от версиите е, че водачът в лекия автомобил е заспал и това е причината за  навлизане  в лентата за насрещно движение, довело до челния сблъсък с микробуса. По случая е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени