Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасно време: Градушки в 13 области, жеги - в 3

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

"Жълт" код за интензивни валежи с градушки е обявен за днес в 13 области на страната.

Това са Благоевград, Кюстендил, Перник, Монтана, София-град и София област, както и Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Кърджали, Габрово и Ловеч.

"Жълт" код, но за опасно високи температури, е в сила за други три области - Велико Търново, Русе и Силистра.

Днес още преди обяд в по-голямата част от Западна, а в следобедните часове и в Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има условия за градушки. В крайните източни райони на страната ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, в Североизточна България - до умерен от изток. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 28°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Почти без валежи ще се задържи в Странджа и източните райони на Стара планина. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток, но по време на буря значително ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра – около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени