Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 години затвор за жена, хвърлила тухла по полицаи във Великобритания

Снимка: PIxabay

Жена,  хвърлила тухла по полицаи, е осъдена на две години затвор във Великобритания. Присъдата е в рамките на продължаващите мерки с ускорени съдебни процедури за хора, участвали в крайнодесните бунтове.

40-годишната Дона Кониф е насърчила малко момче да хвърли ракета по полицията и е била видяна да рита полицай - действия, които съдията нарече "напълно позорни".

В съда Дона Кониф, която е майка на шест деца, заяви, че е попаднала на бунта в Хартлипул "случайно" и изпитва угризения за поведението си. Но съдията каза, че има доказателства, че тя е редовен участник в размирици и я осъди на две години затвор.

Двама мъже, участвали в безредиците пред хотел в Родъръм, в който са били отседнали търсещи убежище, бяха вкарани в затвора за две години и осем месеца.

Най-малко 422 души в Англия и Уелс са обвинени във връзка с насилието, като някои хора са изправени пред множество обвинения. Това идва след като правителството потвърди спешни мерки за облекчаване на пренаселеността на затворите в Англия и Уелс.

По данни на затворите в петък сутринта е имало 87 893 души зад решетките в Англия и Уелс, това означава, че властите са останали с оперативен марж от 1298 затворнически легла или около 1,5% от общия капацитет на системата.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени