Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън изнесе реч пред конгреса на Демократическата партия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе реч пред конгреса на своята Демократическа партия, която се очаква да номинира официално Камала Харис като кандидат за Белия Дом.

В речта си, определена от телевизия NBC като "политическа лебедова песен" Джо Байдън представи основните акценти от своето управление и призова своите съпартийци да помогнат за избирането на вицепрезидента Камала Харис на президентския пост на изборите през ноември.

В речта си той остро атакува политическия си опонент Доналд Тръмп. Спомена Украйна като успешен момент от своето управление и на фона на многохилядните пропалестински протести, съпътстващи форума на демократите в Чикаго, президентът обеща да продължи да работи, за да върне израелските заложници у дома, да сложи край на войната в Газа и да донесе мир и сигурност в региона на Близкия изток. 

Междувременно стана ясно, че предизборният щаб на Камала Харис е отказал дебата с Доналд Тръмп по считаната за консервативна телевизия Фокс Нюз, планиран за 4-и септември. 

С язвителен постинг в собствената си социална мрежа "Трут" Доналд Тръмп заяви, че вместо дебат на същата дата, ще участва в открито студио, което ще се излъчи по телевизия Фокс директно от щата Пенсилвания, а негов модератор ще бъде прочутият американски журналист Шон Хенити. Засега единственият планиран и приет дебат между двамата кандидати остава този по близката до демократите телевизия ABC, който е планиран за 10-и септември.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени