Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи заради безводието в Кюстендилско може да затворят пътя до Рилския манастир

Кочериново
Снимка: Кирил Фалин

Жители на Кочериново и общината излизат на протест днес на обяд заради безводието, което в някои от селата продължава от месеци. В общинския център са без вода от петък. 

Нов протест готвят и в дупнишкото с. Самораново, където са на режим от 23 ч. до 6 ч. сутрин.

Протестът в Кочериново е насрочен след 11:30 часа на пътя за Рилския манастир непосредствено пред Общината. Протестът ще бъде мирен, не е политически, обявиха организаторите. Очаква се и пътят за Рилския манастир да бъде затворен. Има села, като Мурсалево например, където режимът на водата е от 1 юни и проблемът не се решава, казва кметът Юри Ковачев:

"Все още няма официално становище на "Кюстендилска вода", чиито екип посети района вчера, относно причините, довели до прекъсване на водоснабдяването, както и предписания - какви действия да бъдат предприети с цел осигуряване на вода за питейно-битовите нужди на населението“, посочват от Общината. 

Общинска администрация - Кочериново призова институциите час по-скоро да бъде намерено решение на проблема. В дупнишкото с.Самораново, където са без вода всяка нощ от 23 ч. до 6 ч. сутринта, а в неделя имало авария и водата спряла напълно, замислят нов протест. Преди десетина дни около 300 души от селото протестираха пред Общината в Дупница



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени