Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар изпепели 37 автомобила в пернишкия квартал "Църква"

Снимка: архив

37 автомобила, 28 от които нерегистрирани, са изорели при пожар в хале в пернишкия квартал "Църква". Причината за пожара е в процес на установяване. Най-вероятно става дума за умишлен палеж. 

Сигналът е подаден тази нощ, около 01:30 ч. на тел. 112. Служители на полицията и три екипа огнеборци реагирали незабавно. Пожарникарите предприели локализиране на пламъците, но въпреки намесата им са нанесени значителни материални щети. Освен изпепелените 37 автомобила, са изгорели два фургона и халето с площ около 1000 кв.м. Спасени са съседни сгради, леки автомобили и малогабаритна техника. 

Извършва се оглед от служители на ОДМВР – Перник. Започнато е досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата и работата по случая продължава. 

Още два пожара с материални щети са гасили огнеборците в Пернишко през изминалото денонощие. Горели са къщи в Перник и Радомир. При пожара в Радомир леко е пострадала 67- годишна неподвижна жена. Оказана й е медицинска помощ и няма опасност за живота й. И при двата пожара причината е човешка небрежност.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени