Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ: НС да попълни вакантните позиции на зам.-председател на Сметната палата и омбудсман

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Приключи срещата в НС, организирана от ПП-ДБ, за стиковане работата на парламента, така че да бъде попълнен списъкът с потенциалните кандидати за служебен премиер. Не стана ясно кой освен ИТН се е отзовал на консултациите.

По-рано в сградата на парламента се проведе и Председателски съвет. На тази среща представители на "Възраждане" не са се явили, а ПП-ДБ са напуснали, когато се явил съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

От ПП-ДБ настояват НС да попълни вакантните позиции на зам.-председател на Сметната палата и омбудсман, за да се даде възможност на президента Румен Радев да избере приемлива фигура на служебен премиер, каза Кирил Петков:

"Нашата теза е, че това не трябва да бъде направено по някакъв друг начин, освен напълно прозрачно, защото тези хора всъщност ще останат там с дълъг мандат".

България стана заложник на фигурата на вътрешния министър, зад когото стои Делян Пеевски, заяви Кирил Петков:

"Калин Стоянов беше предложен от ГЕРБ и дойде при нас от Мария Габриел. От това, което днес разбрах е, че реалният човек зад това предложение на ГЕРБ е бил Делян Пеевски. Ако той го сложи и като водач на неговата листа, вече всичко става ясно. Гледаме Пеевски, на драматургията през Калин Стоянов, за да си овладява следващите избори".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени