Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 души са загинали при израелски въздушен удар в Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел нанесе нов въздушен удар срещу училище западно от град Газа. При атаката са загинали 10 палестинци, а 15 са били ранени. Междувременно бяха открити телата на шестима израелски заложници в района на Хан Юнис в южната част на анклава. Установена е самоличността им.

В атакуваната сграда на училище са били настанени разселени семейства. От израелската армия обявиха, че са ударили база на бойци на "Хамас", разположена в сградата.

От групировката отричат обвиненията на Тел Авив, че изпозва училища и болници за военни цели.

Преди малко повече от седмица три израелски ракети поразиха училище отново в град Газа. При удара загинаха над 100 души.

Днес по-рано израелската армия съобщи, че са били открити телата на шестима заложници, отвлечени от "Хамас" при атаките от 7 октомври миналата година, с които започна войната в ивицата Газа.

Телата са били намерени при нощна военна операция в южната част на палестинската територия. Израелската армия съобщи и имената на загиналите.

Смята се, че "Хамас" все още държи около 110 заложници, отвлечени на 7 октомври. Израелските власти смятат, че около една трета от тях са мъртви.

Заради държаните заложници в Израел премиерът Бенямин Нетаняху е изправен пред протести, настояващи за оставката му. Той е обвиняван за това, че не полага достатъчно усилия за освобождаването на пленниците.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени