Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Той посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста деструктурирано като финансово и организационно състояние, допълни новият управител.  

Новият управител е избран с решение на ВиК холдинга на мястото на досегашния ръководител Георги Василев. Костадин Тотев е дългогодишен заместник-директор на дружеството и е запознат с всички проблеми, заяви заместник-областния управител Красимир Даскалов при представянето му.

Новият управител подчерта, че в следващите дни ще се запознае с финансовото състояние на дружеството, което има големи дългове и с проблемите с авариите в населените места. Тотев смята, че са неприемливи ситуациите с авариите, оставяли Мадан около 10 дни без вода, и проблемите с водоподаването в курортен град като Девин. По думите му спирането на водата в миньорския град не е свързано с язовир Пловдивци, в който има достатъчно воден ресурс, а с аварии по водопреносната мрежа. Подобна е и ситуацията с амортизираната ВиК мрежа в Девин. 

Тазгодишното продължително засушаване извади още по-показно проблемите във ВиК – сектора в цялата Смолянска област, смята заместник областния управител Красимир Даскалов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени