Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Примож Роглич спечели 4-тия етап на Обиколката на Испания

Снимка: БТА

Словенецът Примож Роглич (Ред Бул-Бора-Хансгрое) спечели четвъртия етап от Обиколката на Испания и поведе в генералното класиране. 34-годишният Роглич, който е трикратен шампион във Вуелтата, завърши първи в първия планински етап от тазгодишното издание - 170,4 километра от Пласенсия до Пико Виюеркас.

Във финален спринт в група от седем колоездачи Роглич завърши първи с време от 4 часа, 26 минути и 49 секунди. Втори е белгиецът Ленерт ван Еетвелт от Лото Дестини, а трети е португалецът Жоао Алмейда от Обединените арабски емирства. Четвърти остана испанецът Енрик Мас от Мовистар.

С победата си Роглич облече "червеното трико" на лидер в генералното класиране с преднина от 8 секунди пред Алмейда. Трети е Мас на 32 секунди. Досегашният лидер в генералното класиране - белгиецът Ваут ван Аерт от Висма-Лийз а байк, приключи на 149-о място в етапа на 16:44 минути от Роглич.

В класирането по точки първи със 111 остава Ван Аерт, а при катерачите поведе белгиецът Силвен Моник от Лото Дестини с 16 точки.

В сряда е петият етап от Обиколката на Испания - 177 километра от Фуенте дел Маестре до Севиля.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени