Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добричко нападнаха полицейски автопатрул, укротиха агресивните с електрошок

Снимка: БГНЕС

Полицията в Добрич е задържала трима души след възникнал конфликт между униформените и група от хора. Инцидентът се е случил на 21 август в село Ловчанци. При опитите си да овладеят ситуацията полицаите са използвали електрошок. Един от полицаите е с лека телесна повреда вследствие на нападението.

На 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци, полицейски автопатрул се опитва да извърши спонтанна проверка на автомобил, в който шофьор е 49-годишен мъж. Той отказва да представи документи и възниква скандал. Жена, намираща се в същия автомобил, слиза от колата и  започва да удря един от полицаите с дървена пръчка, при което наранява ръката му. 49-годишният мъж също продължава да оказва съпротива на полицейските органи, като е подпомогнат и от насъбралата се тълпа. След неколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицейските служители изважда електрошок и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвежда два заряда.

Мъжът и жената са задържани от полицията, а малко по-късно е задържан и 24-годишен мъж, който заснема инцидента и използва обидни думи срещу полицаите.

От Районната прокуратура в Добрич информираха, че на жената ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган по хулигански подбуди. На автора на видеото обвинението ще бъде за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

От ОД МВР Добрич изразиха позиция пред медиите, че няма да толерират хулигански действия и такива, с които противозаконно се пречи на полицейските органи да изпълняват функциите си.
Чуйте повече в репортажа на Мая Райнова:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени