Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се да бъде извадена черната кутия на потъналата край Палермо яхта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От потъналата суперяхта Bayesian край Палермо бе извадено на брега тялото на предпоследния издирван пътник. Водолазните екипи издирват още един  от изчезналите общо 7 души. Идидентифицирани са петима. Спасените от 22-а на борда са 15 души, сред които екипажът на яхтата.

От екипажа е загинал само  канадския готвач от Антигуа Рекалдо Томас. Останалите заедно с капитана Джеймс Кетфийлд и  част от пътниците са се спасили със спасителната лодка, като на яхтата остават шестима сред които вече идентифицираният президент на  Morgan Stanley International Джонатан Блумър , съпругата му Ан Елизабет,  американският адвокат Крис Морвило и неговата  съпруга  Нада. 

Британският предприемач и собственик на яхтата Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана още се водят за изчезнали. Разследването се води от италианска и британска страна и както пише ежедневникът „Република“, то „е за милиарди“ заради застраховката на суперяхтата. Очаква се да бъде извадена черната ѝ кутия и да се установят причините за потъването предизвикано от торнадото в понеделник.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени