Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка на автогарата

Таксиметрови фирми във Варна сезират общината за ликвидирана законна стоянка за таксита на новата автогара в морската столица. 

Още през 2011-а година стоянката е била изградена по проект и с разрешение от общината, но след строителството на новата автогара тя е премахната, изрязан е тротоарът, който е общинска собственост, посочи Васил Василев, представител на една от фирмите. 

Автогара-Варна за платения достъп на таксита до паркинга: Правилата на фирмата са такива

Таксиметрови фирми във Варна искат достъп до паркинга на автогарата

Предстои внасяне отново на искането до общинската администрация за възстановяване на стоянката, тъй като досега не е получен отговор на първото, каза още той Василев.

Той подчерта, че през 2018-а година са внесли искане и за регистрация на мястото за престой на такситата, но отговор до ден днешен не е получен.

Друг проблем е и това, че други таксиметрови фирми различни от тази, която има договор с автогарата за стоянка, трябва да плащат престой от 3 лева. Тези пари трябва да ги вземем от клиентите, каза Василев. Като допълнение на това обстоятелство се явява и фактът, че такситата не могат да спират на пътното платно, което затруднява хората, които искат да ползват услугите му.

Чуйте повече от разговора на Даниела Стойнова с Васил Василев:




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени