Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Костадин Костадинов, "Възраждане":

Големият въпрос е дали Калин Стоянов ще присъства в списъка с министри


Живеем в непредсказуема ситуация и големият въпрос е дали името на Калин Стоянов ще присъства в списъка с имена на министър-председателя. Това коментира в Бургас председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. От партията не са оптимисти за съставянето на кабинет, тъй като той ще повтори състава на сегашния.

"Ако Калин Стоянов бъде сменен, няма гаранция, че няма да има друг като него - някой от многобройните служители на МВР, тъй като тези дни видяхме безпрецедентни протести в негова защита. Виждаме как той приема министерството на вътрешните работи за негова собственост и това не събужда притеснения у прокуратурата. Ето защо дори и да бъде махнат Калин Стоянов с оглед зависимостите на Димитър Главчев от Пеевски, нямаме гаранция, че следващия министър няма да отвори чадър над купуването гласове, а това е единствения начин Пеевски да влезе в Народното събрание", каза Костадинов според когото държавата е заложник на двама души.

Според него датата 27-ми октомври е удачен вариант за провеждането на избори.

Костадинов коментира и публикувания от варненската структура на партията списък с имена на учители обявили се против забраната за ЛГБТ пропаганда в училищата. От партията ще внесат контрасигнал до прокуратурата срещу организаторите на подписката. 


По публикацията работи: Калина Енчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени