Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Рангел Бизюрев продължи с разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд

Рангел Бизюрев
Снимка: БГНЕС

С разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд втори ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев,  обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Предвидената за днес, заради разминаване на показанията, очна ставка между Бизюрев и Борислав Динков не се състоя. Според държавното обвинение близнаците Борислав и Валентин Динкови са помагали на Рангел да укрие тялото и да избяга. Делото срещу тях се гледа от Районния съд, а в настоящия процес те бяха призовани като свидетели.

Борислав Динков, който вчера се съгласи да участва в присъствието на защитата си в очна ставка с Бизюрев, днес отказа. Той обаче трябваше да направи уточнения относно противоречивите си показания – веднъж пред съдия и след това пред полицията, относно нанесения побой над жертвата. Борислав Динков беше категоричен, че не е виждал  подсъдимия да удря Димитър в лицето. 

"Товареха нещо дълго в колата на Борислав“ - това бяха думите на  друг свидетел, изправил се днес пред магистратите. Той изтъкна, че е осъзнал какво всъщност е видял във фаталната вечер, едва след като е станало ясно, че Димитър е изчезнал и че не могат да го намерят. Част от разпита му продължи при закрити врата, заради изясняване на обострени отношения между участници в събитията и връзката им с непълнолетно момиче от селото.

В съдебната зала вчера Рангел Бизюрев няколко пъти подчерта, че е търсил Димитър, защото разбрал, че е говорил за него с обидни думи и че не е ставало въпрос за момичета, пари или наркотици. Относно хода на процеса прокурорът по делото Бойка Лулчева заяви, че  до момента казаното от свидетелите не променя тезата на обвинението. А относно засечените противоречия подчерта:

"Съществуват от досъдебната фаза на процеса. През вчерашния ден също станаха ясни. Има такива, които не са изчистени до момента. Ще бъдат анализирани от съдебния състав при постановяване на съдебния акт".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени