Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар гори в района на Кавала

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голям пожар гори в района на Кавала. Взети са мерки за ограничаване на движението до огъня. За утре отново прогнозите са за висок риск от пожари.

Продължава борбата с голям горски пожар до град Кавала. Непрекъснато се увеличават силите на пожарната и доброволци, които се опитват да спрат движението на огъня. По въздух гасят четири самолета и три хеликоптера. Димът от пожара се вижда от Халкидики. Вятър отново затруднява акцията на огнеборците, но пожарът за сега не  заплашва населени места.

Голям екип пожарникари гасят огъня в област Атика в района на Пеания. Горят храсти и пожарът се насочва към село с жители и туристи. За сега не е обявена евакуация. Предполага се частично овладяване на огъня до край на деня.

Труден за гасене е огънят в област Аркадиа поради променлив вятър и близост до населени места. Включиха в гасенето и самолети. Има няколко затворени пътища до огнения фронт.

Министърът по реакция при  кризи  и бедствия Кикилиас направи извънредно съобщение за висок пожарен риск в следващите три дни.

"Не е допустимо палене на огън дори по невнимание", предупреди министърът.

В повишена готовност са силите на Гражданска защита.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени