Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската прокуратура заведе дело срещу неизвестни лица за потъването на суперяхтата Bayesian

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианската прокуратура е завела дело срещу неизвестни  лица за потъването на ветроходната суперяхта Bayesian край Палермо. Това стана ясно на специална пресконференция на прокуратурата. Загиналите са 7 души, а 15 са оцелелите от 22-мата на борда.

Прокурорът на прокуратурата на Термини Имерезе, която води разследването - Амброджо Картозио каза, че е "завела дело срещу неизвестни лица, предполагащо престъплението корабокрушение по небрежност и множествено  непредумишлено убийство". Той уточни, че "нещата са в начален етап и не се изключва възможността да има развитие, което може да бъде от всякакъв вид"  и изтъкна, че защитата на следствената тайна  изисква поверителност и не може някои неща да се коментират, защото това би попречило на разследванията.

Прокурор Картозио поясни за чуждестранните медии, че не отговарял на въпросите на журналистите, защото закон в Италия забранява прокурор да прави изявления, освен само чрез прессъобщения или пресконференции.

На срещата с журналистите днес бе обяснено, че яхтата е потънала откъм кърмата, къде са били намерени телата на загиналите, на които ще бъде направена аутопсия. Стана известно, че собствениците на суперяхтата имат намерение да я извадят на повърхността.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени