Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уругвай спря футбола заради здравословното състояние на Искиердо

Хуан Искиердо (в синьо и черно)
Снимка: БТА

Уругвай отложи всички футболни мачове за уикенда заради "деликатното здравословно състояние на Хуан Искиердо", след като защитникът на Национал колабира по време на мача срещу Сао Пауло за Копа Либертадорес.

Искиердо, който замени Себастиан Коатес на полувремето, падна на земята в безсъзнание в 84-ата минута, без да влиза в контакт с друг играч.

Все още в безсъзнание, 27-годишният футболист беше изведен от терена с линейка. Той е приет за лечение в интензивното отделение на болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

"Като се има предвид деликатното здравословно състояние на футболиста Хуан Искиердо, информираме за нашето решение да преустановим дейността на целия професионален футбол, планиран за този уикенд", заявиха от асоциацията за правата на професионалните футболисти в Уругвай.

"Наш приоритет в момента е да благосъстоянието на Хуан, така че ще следим отблизо състоянието му през следващите часове", добави асоциацията.

Национал публикува съобщение в социалните мрежи, че Искиердо е стабилизиран, но остава в интензивното отделение на болницата, където ще бъде "под наблюдение най-малко през следващите 72 часа".


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени