Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затягат контрола над тротинетките в Перник

Снимка: БНР

Община Перник и звено Общинска полиция предприемат съвместни действия по ограничаване нерегламентираното движение на електрически тротинетки в пешеходните зони в града.

Акцията ще започне този петък. С нея се цели промяна в поведението на водачите на електрически тротинетки, намаляване на случаите на безразсъдно каране и нарушаване на забраните, въведени в Закона за движение по пътищата. Една от целите е и да бъдат избегнати инциденти, свързани с неправилното и опасно използване на електрически тротинетки, най-вече от деца.

„В община Перник има многократно сигнали, подавани от наши съграждани, във връзка с неправомерно каране на електрически тротинетки в най-различни части на града. И поради тази причина, съвместно със звено „Общинска полиция” и разбира се, спазвайки Закона за движение по пътищата, в който ясно е регламентирано къде може да се карат въпросните електрически тротинетки и по какъв начин, налагаме контрол, за да може наистина карането на тези тротинетки да бъде регулирано, да се спазва законът и разбра се, да не допуснем инцидент с някой наш съгражданин”, каза секретарят на общината Мартин Жлябинков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна