Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да удължават мярката за задържане на бащата, разследван за смъртта на 17-годишния си син в Замфирово

Лили Илиева
Снимка: Любо Андреев

Няма да бъде удължавана мярката за задържане на бащата, който се разследва за смъртта на 17-годишния си син, от берковското село Замфирово. От прокуратурата в Монтана дадоха подробности по случая.

Прокуратурата в Монтана установява обстоятелствата за евентуално извършено престъпление при смъртта на момче от село Замфирово. 

Според данните от полицията в 3.30 ч. през нощта на 3 септември е получен сигнал от спешна помощ в Монтана, че е докарано от родители момче на 17 години, за което медиците установили, че е починало. 

Семеен скандал се е разиграл в обитавана от тях къща в монтанския квартал "Кошарник". 

За 24 часа е задържан бащата на момчето. 

Лили Илиева, говорител на Окръжна прокуратура-Монтана:

"Към момента няма повдигнати обвинения, тъй като изясняваме обстоятелствата. Става въпрос за семеен скандал, при който са разменени удари между баща и син, за съжаление единият оказал се фатален".

Извършени са спешните и неотложни процесуално-следствени действия. При нанасянето на удара са били само двамата мъже.

"Няма да има искане за постоянна мярка, предвид това, че все още не е ясно каква точно е квалификацията, за да бъде повдигнато прецизно обвинение. За работно обвинение пак е рано да говорим, защото от медицинската документация е видно, че причината за смъртта е аспирация на стомашно съдържимо. Дали това е в резултат на нанесения удар предстои да разберем".

Допълнителните заключения на експертизите ще дадат повече яснота за причините за смъртта на 17-годишното момче от берковското село Замфирово.

По публикацията работи: Радмила Попова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна