Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Павлов вече не е директор на ОД на МВР-Бургас

Стл комисар Емил Павлов
Снимка: БНР

Директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. По неофициална информация това му е било съобщено днес. 

Към момента не е ясно кой ще поеме поста в една от най-натоварените дирекции в страната в навечерието на изборите.

Комисар Павлов бе назначен през август 2023 година. Тогава той замени дългогодишния директор Калоян Калоянов, който напусна системата на МВР и в момента е заместник-кмет на Община Айтос. 

Емил Павлов започва работа в МВР през 2003г. на длъжност разузнавач в сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Бургас, където работи по линия „Престъпления в правосъдието и правните услуги“ до 2006г. От 2006г. до 2009г. е разузнавач в сектор „Борба с организираната престъпност“ при ОДМВР-Бургас, където работи по противодействието на трафика на хора. От 2009г. до 2015г. е разузнавач в отдел „Специални операции“ при ГДБОП-МВР, като в периода от 2013г.-2015г. отделът е в ДАНС. От 2015г. до 2019г. е началник на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас. От 2019г. до 2023г. е заместник-директор на ОДМВР-Бургас. 

В професионалната си кариера многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и председателя на ДАНС. Има и почетен медал на Министерството на вътрешните работи от тази година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна