Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Павлов е освободен от длъжността директор на ОД на МВР-Бургас

Ст. комисар Емил Павлов
Снимка: БНР

Директорът на бургаската полиция старши комисар Емил Павлов е освободен от длъжност. 

Решението е съобщено в полицията в следобедните часове. 

На този етап не е ясно кой ще поеме управлението на една от най-натоварените дирекции в страната два месеца преди изборите.

Емил Павлов беше назначен през август 2023 година. 

Той напуска поста по-малко от седмица след като новият служебен министър Атанас Илков увери пред БНР, че евентуални кадрови промени ще бъдат "козметични, така че да не създаваме допълнителен стрес в системата":

"Ще се въздържам от прибързани смени на ръководители без да съм сигурен, че те не са изпълнявали своите задължения ефективно и законосъобразно. Така че, ще има, но те ще бъдат козметични така, че да не създаваме допълнителен стрес за системата, тя е достатъчно стресирана".

Емил Павлов започва работа в МВР през 2003 г. на длъжност разузнавач в сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР-Бургас, където работи по линия "Престъпления в правосъдието и правните услуги" до 2006 г. 

От 2006 г. до 2009 г. е разузнавач в сектор "Борба с организираната престъпност" при ОД на МВР-Бургас, където работи по противодействието на трафика на хора. 

От 2009 г. до 2015 г. е разузнавач в отдел "Специални операции" при ГДБОП-МВР, като в периода от 2013 г.-2015 г. отделът е в ДАНС. 

От 2015 г. до 2019 г. е началник на отдел "Криминална полиция" при ОД на МВР-Бургас. 

От 2019 г. до 2023 г. е заместник-директор на ОД на МВР-Бургас.

В професионалната си кариера многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и председателя на ДАНС. Има и почетен медал на Министерството на вътрешните работи от тази година.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна