Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха останки на починал човек на Крит, предполагат, че са на изчезнал българин

Снимка: Pixabay

Гръцките власти съобщиха, че на остров Крит са намерени останките на починал човек. Предполага се, че принадлежат на българин, който се издирва над 10 години,

Преди 12 години семейството на българин подава информация до полицията, че техният роднина е изчезнал. Той е работил в град Йерапетра на остров Крит. Полицаите започват разследване, което и до днес не е приключило.

Днес овчар, който пасе стадото на високо място на острова, намерил останките на починал отдавна човек.

По информация от разследващите, намерени са също дрехи на починалия, като в тях има лични документи на 57-годишен българин, когото роднини и полиция издирва вече 12 години, съобщават местните медии.

За сега властите предполагат, че е починал от естествена смърт.

Местните жители коментират, че  мястото, където е намерено тялото е трудно достъпно и вероятно за това до сега не е открит. Според познавали го хора, българинът е имал здравословни  проблеми, а преди да изчезне е носил винаги със себе си Библията.

След извършване на необходимите разследвания, за да се установи самоличността на починалия, ще се предаде тялото на роднините, ако се докаже, че е на въпросния българин, казаха от полицията.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна