Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълнуващи театрални срещи в Русе

| Репортаж
Боян Иванов, директор на Драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе
Снимка: Ася Пенчева

На 13 септември трупата на Драматичен театър "Сава Огнянов" в Русе ще открие творческия сезон с премиера на пиесата "Опит за летене" по Йордан Радичков. Две премиери през септември, фестивал през октомври и поредица от режисьорски дебюти предстоят на сцената на Драматичния театър в Русе и тези събития са на път да върнат театралната слава на града и в място, на  което се раждат звезди. 

Подробностите за предстоящия творчески сезон са от директора на театъра Боян Иванов.

е имаме две представления по Радичков. Едното е "Опит за летене", другото е нетрадиционна версия на "Лазарица". Искаме да обвържем това с 95-годишнината от рождението на Радичков.

Ще участваме в международен фестивал в Пловдив със "Странна случка с куче през нощта". С това представление ще открием и първото издание на фестивала "Есенни театрални срещи в Русе".

Програмата на фестивала е толкова наситена с обещаващи срещи, че със сигурност към тях ще проявят интерес не само театрално изкушени, но и ценителите на изкуството изобщо - русенци и гости на града. В шест поредни дни край Дунава ще се срещнем със Здравка Евтимова, доц. Александър Донев, Димитър Коцев – Шошо, Маргарита Петкова, Добромир Банев, Биляна Пройковска и Деян Пройковски, Мария Касимова-Моасе, Георги Тошев и всичко това в салона на една седалка до Цветана Манева, която ще постави финала на фестивала. И това не е всичко.

ремиера през септември ще  има и пиесата "Бифем".

Тъй като с директора Боян Иванов говорим за целия сезон, то може да открехнем леко театралната завеса и да подскажем, че в афиша на русенския театър ще има постановка, в която партньори на сцената ще бъдат Александра Сърчаджиева и Владимир Зомбори. Кога и как - предстои да знаем, а очакването със сигурност ще си струва.

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна