Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Насрочено е делото срещу кмета на Дупница за закана към шефа на полицията в града

Първан Дангов
Снимка: БТА

Районен съд – Дупница насрочи разпоредително заседание на делото, по което обвиняем е кметът на Общината Първан Дангов за отправени закани към шефа на полицията в града ст. инспектор Йордан Зарев. Страните са призовани за 15 октомври, от 10.00 часа.

До съдебно дело се стигна, след като Районната прокуратура в Кюстендил повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани към и.д. началник на дупнишката полицията Йордан Зарев и семейството му.

Случаят е от средата на март тази година, когато градоначалникът Дангов  отправил по телефона заплаха към началника на полицията в града - главен инспектор Йордан Зарев с думите:

"Щом искаш война, ще има война. Ще съсипя и теб и семейството ти".

След отводи и самоотводи по делото на всички съдии от Наказателното отделение на Районен съд – Дупница, делото беше изпратено на ВКС за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа. С разпореждане на председателя на Второ наказателно отделение на ВКС делото бе върнато на Районен съд – Дупница за ново разпределение за избор на съдия докладчик от Гражданското отделение на съда, на принципа на случайния подбор. Вече е определен съдия докладчик.

Според коментари, до конфликта на градоначалника с полицейския началник се стигнало, след като кметът уволнил общински служители, а те подали жалба.  При извършвана проверка от Районното управление на МВР в Дупница, при която са изискани документи, е изпратена призовка на кмета. Той отказал да се яви.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна