Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп стъпи отново на стадиона в Дортмунд

Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек
Снимка: Сайт на Борусия

Юрген Клоп се завърна на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за бенефисния мач на бившите футболисти на Борусия - Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек.

Повече от 80 000 зрители приветстваха бившия треньор на отбора, който сега води отбора на Блашчиковски и го изведе до победа с 5:4.

В селекцията на Блашчиковски бяха Роман Вайденфелер, Невен Суботич, Кевин Гроскройц, Камил Гросицки, Мохамед Зидан, Нелсон Валдес. В отбора бе и дългогодишният защитник на Дортмунд Матс Хумелс, който беше заменен в средата на първото полувреме и направи почетна обиколка на стадиона под бурните аплодисменти на привържениците. Хумелс ще играе през този сезон в състава на Рома.

За отбора на Пишчек играха Марсел Шмелцер, Сократис Папастатопулос, Нури Шахин, Юлиан Брант и Хенрих Мхитарян, а треньор беше Петер Кравец.

Блашчиковски и Пишчек напуснаха терена минута преди края за последни овации от верните привърженици на Дортмунд. Двамата поляци имат общо 517 мача с жълто-черния екип и помогнаха на състава да спечели две титли през 2011 и 2012 година.

Юрген Клоп беше начело на Борусия между 2008 и 2015 година и именно под негово ръководство тимът спечели двете титли в Бундеслигата и игра финал в Шампионската лига.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна