Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не ме интересуват техните драми. ГЕРБ е готов да управлява

Бойко Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече някога да е получавал подкрепа от ДПС. В Пловдив той коментира разменените вчера остри задочни обвинения между презиеднат Румен Радев председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски за участие в корупционни скандали и натиск, както и призива на държавния глава към всички политически лидери да определят своето отношение към Пеевски:

 "От това, което президентът каза, е прав в едно - всички трябва да се позиционират. Мойта е най-лесна - аз съм се позиционирал за първа политическа сила. Това е моята битка. И който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. А не върху последните да правим правителство. Отсега трябва да се позиционираме на правенето на правителство. Аз съм се позиционирал. Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо. Никога. Не мога и да отрека, че по време на сглобката заедно с ДПС направихме най-сложните решения, когато всички се криеха от тях. Въобще не ме интересуват техните драми. Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява".
 
Бойко Борисов е в Пловдив, за да огледа спортните площадки на езиковите гимназии в града, на които ще тренират детските и юношески школи на футболен клуб "Марица".

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна