Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева
Снимка: БТА

Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева за 2025 година. Това обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-кметът на Пловдив - Владимир Темелков, който ще предостави средствата за клуба. Те посетиха строящите се нови футболни игрища до Езикова гимназия "Пловдив", които ще бъдат предоставени за използване на детско-юношеската школа на "жълто-сините".

На срещата присъстваха още кметът на Пловдив - Костадин Димитров, председателят на общинския съвет Атанас Узунов, легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийският вицешампион в спортната гимнастика от Игрите в Атина 2004 година Йордан Йовчев.

"Онази вечер се чухме с Христо Стоичков и Атанас Узунов. Понеже нямаше бърз вариант да се отработи. С кмета и заместник-кмета Темелков, тъй като отборите им вървят добре, без загуба, само българчета играят вътре. С фирмата на заместник-кмета Темелков за тази година - 300 хиляди лева и за догодина има още две фирми спонсори", обясни Борисов и обърна внимание и на стадиона на Марица (Пловдив).

"Ще го направим и него - към 10-11 милиона. След стадиона на Ботев и стадиона на Локомотив (Пловдив) хората да не ни гледат накриво. Можем да си стиснем ръцете. Виждате, че това е едно прекрасно място, на което децата да тренират. Това е местна работа, която ние ще подкрепим", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Както е известно, "жълто-сините" бяха изправени пред фалит след оттеглянето на досегашния собственик Христо Христов след изпадането на отбора в Трета лига и стартираха дарителска кампания за набиране на средства за спасяването на клуба.

"300 хиляди лева са осигурени за догодина и 100 хиляди лева до края на тази година, за да може клубът да съществува и тези прекрасни поне 300 деца да се развиват добре. Средствата са от моя личен бюджет, от моят фирма. Те са за клуба, за каквото е нужно", обясни Темелков.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков, който е юноша на Марица (Пловдив), изрази радостта си от осигурените средства за клуба.

"Това, което го правим, го правим за децата. Поели сме ангажимент. Има доста деца в националните гарнитури. Да се надяваме, че един ден едно от тези деца ще бъде там, където им е мястото. Имат характери и самочувствието, че могат. Вярвам в тези деца и всички треньори, защото те са всеки ден с тях", заяви Стоичков.

Кметът на Пловдив - Костадин Димитров обяви, че общината е изпълнила ангажимента си.

"Общината си е изпълнила ангажимента с изграждането на тези игрища. Предстои и втория етап. Трябва да проектираме и трибуната на стадион "Марица". Предстои и там финансиране, така че има къде децата да тренират и да учат", каза кметът Костадин Димитров.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна