Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на членовете на доброволните формирования в общините в област Добрич е недостатъчен

Добрич

Броят на членовете на доброволните формирования в общините в област Добрич е недостатъчен, а в две от тях – Добрич и Добричка, такива изобщо не са сформирани. Това стана ясно на провело се в Областната управа заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

На заседанието основната разисквана тема е била готовността на общините, службите и ведомствата за справяне с обилни валежи. В дискусията присъстващите са констатирали, че основният проблем на доброволните формирования е липсата на техника. Продължава и набирането на повече участници в тях.

Директорът на ОД ПБЗН комисар Дарин Димитров обърна внимание, че след повреда на противопожарните хидранти в населените места те не се възстановяват, което затруднява работата на пожарникарите при инциденти.

Сред другите проблеми са запушените на отделни места канализационни мрежи с битови отпадъци. Реките и язовирите на територията на областта са с ниски нива на вода в тях и не крият риск от наводнения.

Обобщените данни от заседанието на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия ще бъдат предоставени на служебния министър председател Димитър Главчев.


По публикацията работи: Ваня Славова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна