Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин льо Пен призова Еманюел Макрон да организира референдум за овладяване на имиграцията

Марин льо Пен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен призова президента Еманюел Макрон да организира референдум за овладяване на имиграцията и други проблеми на страната. Искането идва в момент, когато подкрепата за новия премиер на страната Мишел Барние в парламента е крайно несигурна. 

При посещението си в северния град Енен-Бомон, където има много привърженици, Льо Пен обвини президента, че създадоха за страната и увери, че оглавяваната от нея информация "Национален сбор" ще подкрепи безрезервно всяко решение, което ще позволи на народа да реши сам как да бъдат уредени имиграция, обществената сигурност и здравеопазването.

По думите на Льо Пен, националистите няма да се поколебаят да накажат правителството и новия премиер Мишел Барние, ако в следващите седмици отново пренебрегнат французите. Льо Пен очаква следващите парламентарни избори във Франция да се състоят в рамките на една година.

Според анкета, публикувана днес от "Журнал дьо Диманш", повече от половината от французите подкрепят Барние, въпреки внушителните демонстрации на крайната левица срещу номинирането му. 74% от респондентите обаче не очакват 73- годишният бивш еврокомисар да се задържи на премиерския пост поради липсата на мнозинство в избраното през юни Национално събрание.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна