Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Списание ЛИК беше представено на "Аполония"

Събитието беше в рамките на формата "Цената на успеха".

Генералният директор на БТА Кирил Вълчев анонсира темите на предстоящите в броеве. Септемврийският ще е посветен на 110-ата година от рождението на Борис Христов, през октомври – на 155 години от създаването на БАН, ноемврийският на фестивала "Синелибри" по повод 10-ата година от създаването му, а през декември ЛИК ще отбележи 120 години от основаването на Народния театър. Януарският брой ще бъде за самото списание по повод 60-годишнината от излизането на първия му брой.

Маргарита Димитрова, Кирил Вълчев, Георги Лозанов, Милен Митев
По споразумение на Маргарита Димитрова и Кирил Вълчев всяка година в последния ден на Аполония във формата "Цената на успеха" ще бъдат представяни броеве на списанието, излизали между двете издания на фестивала.

Милен Митев
Генералният директор на БНР Милен Митев обяви, че всеки месец списание ЛИК ще има радиовариант в ефира на Българското национално радио по програма "Христо Ботев". Предаването ще бъде излъчвано всяка последна неделя на месеца.

Кин Стоянов
Директорът на програма "Христо Ботев" Кин Стоянов разказа подробности около съвместния проект за предаване, в който ще гостува директорът на дирекция ЛИК в БТА доц. Георги Лозанов.

Доц. Лозанов проследи историята на списание ЛИК и се спря по-подробно на сегашната политика на изданието и перспективите пред неговото развитие.

Чуйте репортажен запис от срещата с участието на Георги Лозанов, Милен Митев и Кин Стоянов.

Снимки: Аполония
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна